Contactinformatie

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen!

icon_widget_image Maandag-vrijdag: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image Rotterdam icon_widget_image + (06) 12345678 icon_widget_image + (06) 12345678 Laura@dutchautomatedmobility.com

Meld je nu aan voor..

  YOUR EMAIL ADDRESS

  Dutch Automated Mobility

  Omgang met hardware defecten

  Er zijn steeds meer mechanische en hardware defecten tevoorschijn gekomen. Zo is bijvoorbeeld de suspensie een keer lek geweest (vervangen). Dat bood wel een try-out van het onderhoudscontract met Haagse Shuttle die dit goed hebben verholpen conform een Service Level Agreement (SLA). We leren dat lokale support nodig is én sneller werkt dan uit Frankrijk. Zo blijkt dat de afhandeling van technische mankementen vanuit Frankrijk weken kan duren, waar de oplossing binnen drie dagen gegeven dient en kan worden. Dit is al opgevallen bij de reparatie van de automatisch oprijplank en zo ook bij de vervanging van de suspensie. Het feit dat de Haagse Shuttle BV de reparatie uiteindelijk uitgevoerd heeft, is als gevolg van nalatig handelen van Navya. DAM heeft hierbij uiteindelijk de knoop doorgehakt.

  Voor het tijdiger afhandelen en bewaken van storingen is het ticketsysteem (JIRA) ingericht en is wekelijks een voortgang met Navya op de tickets afgesproken. De resultaten worden in een dashboard bijgehouden (o.a. aantal storingen, defecten). Tevens houden we het aantal reizigers bij en de logboeken van de stewards, het aantal noodstoppen, gereden kilometers, percentage autonoom gereden en de snelheden (zie Figuur 1). Deze gegevens dienen voor maandelijks voortgangsoverleg met ESA die hiermee exact en tijdig worden geïnformeerd.

  Bij nieuwe techniek in ontwikkeling kan het altijd beter, daarnaast gaan materialen door gebruik slijten of defect. De technische mankementen aan het voertuig moeten snel worden opgelost of binnen een inzichtelijke termijn, zodat iedereen weet wanneer alles weer in orde is. We hebben inmiddels meer controle gerealiseerd op afhandeling via het JIRA ticketing systeem, we hebben een Service Level Agreement (SLA) over respons en afhandelingstijden en we houden logboeken bij. Met de introductie van dit protocol is DAM als jonge startup een relatief jonge scale-up (Navya) in hun operatie aan het professionaliseren. De openstaande tickets in het JIRA ticketing systeem worden wekelijks met Navya besproken. Hierin wordt aangegeven hoelang tickets al open staan en wat de status is. Bij trage afhandeling wordt er opgeschaald binnen de organisatie.

  Over JIRA, SLA en logboeken hebben we geleerd dat er tussen constatering van een probleem en de analyse naar het vinden van een oorzaak tijd verloren gaat en specialistische kennis nodig is. Daarbij kunnen problemen of zelfs oplossingen al bekend zijn, maar nog niet beschikbaar zijn of andere randvoorwaarden kennen.

  Een tweede les is de taalbarrière die optreedt tijdens technische storingen/mankementen tussen Nederlandstalige stewards en Franstalige Navya supervisors dat tot frustratie leidt (in het Engels). Stewards willen een voertuig dat het doet en zonder problemen of ontwikkelpunten en zelf bij voorkeur geen onderdeel zijn van het proces om te komen tot een oplossing, zeker als een vreemde taal daarin de onzekerheid vergroot. Bij problemen ontstaat ongemak en ongeduld en moet men elkaar goed kunnen verstaan. Er is een sessie geweest hierover, waarin we de rol van technisch functioneel beheerder hebben geïntroduceerd. Deze handelt als tussenpersoon tussen de stewards met problemen en de oplossingen als die door Navya moeten worden geleverd. Deze tussenpersoon dient veel technische kennis te hebben en goed bereikbaar te zijn tijdens de operatie. Vaak kan deze tussenpersoon vanuit de appgroep of persoonlijke benadering al snel een diagnose maken wat er misgaat. Een deel van de technische (softwarematige) problemen kunnen daarmee snel verholpen worden, meestal binnen een half uur. De technische mankementen als gevolg van mechanische, softwarematige en andere (weers)omstandigheden maken dat deze taak bijna 30 uur per week bedraagt. De invulling aan deze taak wordt momenteel gedaan door DAM. Weersomstandigheden

  Post a Comment