Contactinformatie

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen!

icon_widget_image Maandag-vrijdag: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image Rotterdam icon_widget_image + (06) 12345678 icon_widget_image + (06) 12345678 Laura@dutchautomatedmobility.com

Meld je nu aan voor..

  YOUR EMAIL ADDRESS

  Dutch Automated Mobility

  Reizigerscommunicatie

  In februari hebben we op basis van het onderzoek naar reizigersgedrag bij ESA (in november) gezocht naar betere communicatie met de reizigers. Dit naar aanleiding van (onder andere) het gebrek aan instappers bij de gate-halte. Er is met de ESA-afdeling Communicatie een tool ontwikkeld als prototype waarmee de locatie van de shuttle door iedereen is op te vragen online. Deze tool is uitgetest en verbeterpunten zijn geïmplementeerd. Tevens is ESA momenteel een wachtruimte bij de gate aan het maken waarbij een scherm de real-time positie van de shuttle zal laten zien. Daarop zien mensen in één oogopslag hoe ver de shuttle van hun verwijderd is. Zo kunnen ze een betere beslissing maken om te blijven wachten of om zelf te lopen. Wat verder uit het onderzoek naar voren is gekomen, is dat de gastvrijheid van de stewards hierop van invloed is. Het viel bij dit onderzoek namelijk op dat er per dag grote verschillen zijn in de gastvrijheid van de stewards. De ene steward promoot bijvoorbeeld bij de gate meer dan de ander het gebruik van de shuttle en nodigt mensen uit om in te stappen, door proactief de mensen te benaderen en gastvrijheid te laten zien. Ook hadden sommige stewards onderweg meer last van technische problemen dan anderen. Dat heeft wel effect op de motivatie van stewards. Arriva heeft evaluatie momenten en een team-dag met de stewards georganiseerd, waarin verschillen tussen mensen en motivatie zijn besproken.

  Hierbij hebben we geleerd dat het verkrijgen van informatie (e.g. voertuiglocatie, snelheid, aantal passagiers etc.) uit het voertuig via een API mogelijk is, maar dat het gebruik daarvan aanzienlijke kosten, specialistische kennis en inspanningen vergt. Het gebruik van de API biedt echter veel mogelijkheden. Zo kan in theorie het voertuig op afstand gemonitord worden en kan op afstand ingegrepen worden. Naast de technische kanten kan voor de operationele aspecten veel geleerd worden over de voertuigprestaties op basis van de data. Als laatste kan gebruikerservaring verbeterd worden via de API. Niet alleen kan de reiziger zien waar het voertuig zich bevindt en op die manier zijn/haar reis voorbereiden, ook kan in theorie op deze manier een on-demand service opgezet worden en het voertuig gereserveerd worden. Dit zijn aspecten waar DAM, Arriva en ESA naar kijken en al proberen te ontwikkelen buiten de API om via standalone hardware en software.

  Post a Comment