Contactinformatie

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen!

icon_widget_image Maandag-vrijdag: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image Rotterdam icon_widget_image + (06) 12345678 icon_widget_image + (06) 12345678 Laura@dutchautomatedmobility.com

Meld je nu aan voor..

  YOUR EMAIL ADDRESS

  Dutch Automated Mobility

  Selecte gebruikersgroep

  Ondertussen heeft NAVYA met de ontwikkeling van de API de mogelijkheid om vanuit een control room missies naar het voertuig te sturen, waar er eerst alleen monitoring mogelijk was op afstand. Op een eerste locatie in Frankrijk wordt nu zonder stewards gereden in het voertuig en onder toezicht vanuit een control room. Ook bij ESA zijn de eerste rondjes zonder steward gereden. De stewards die even naar het toilet was had het voertuig aan laten staan en de reizigers (ESA medewerkers zijn handig) waren slim genoeg om een halte te kiezen en GO in te drukken; ze kwamen keurig op bestemming aan bij de Gate. Helemaal veilig was dit wellicht niet (bordjes om even buiten op de steward te wachten zijn nu in het voertuig geplaatst). Toch kan met training vooraf een besloten gebruikersgroep zonder stewards zelf met de HAWKIN gaan rijden. Deze optie wordt op het moment dat het voertuig weer in operatie is verder onderzocht.

   

  Doorontwikkeling van autonoom rijden met een selecte groep gebruikers:

  De doorontwikkeling van autonoom rijden met shuttles wordt momenteel benaderd vanuit de technologie. Het is duidelijk dat hier nog een slag in gemaakt dient te worden. Echter is DAM van mening dat het voertuig altijd in relatie tot de omgeving gezien dient te worden, waarbij een balans tussen techniek, gebruiker en omgeving dient te zijn. Deze balans hoeft daardoor niet alleen door de techniek in stand gebracht te worden, maar kan ook door de gebruiker en de omgeving aangebracht worden. In de huidige situatie is deze balans in orde met de hulp van een steward en voldoende infrastructurele aanpassingen. DAM heeft daarom het voornemen om de steward uit het voertuig te halen en (plat gezegd) te wisselen met een getrainde gebruiker. Deze gebruiker is bijvoorbeeld een werknemer van ESA die graag met de shuttle naar andere locaties op het terrein rijdt. Door de juiste instructies mee te geven, wordt deze persoon een gebruiker met extra privileges en kan hij in potentie zonder steward gebruikmaken van de shuttle.

  Met dit idee wordt de shuttle als autonoom beschouwd, aangezien er geen steward aan boord is. Aangezien het hier om een proef gaat en onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden, heeft DAM het voornemen om de Hawkin in te zetten. Bij een succesvolle proef worden de geleerde lessen overgedragen aan de Orbiter.

  Post a Comment