Contactinformatie

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen!

icon_widget_image Maandag-vrijdag: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image Rotterdam icon_widget_image + (06) 12345678 icon_widget_image + (06) 12345678 Laura@dutchautomatedmobility.com

Meld je nu aan voor..

  YOUR EMAIL ADDRESS

  Dutch Automated Mobility

  Intelligente verkeersinstallatie

  Slimme verkeerslichten kunnen ingezet worden om het verkeer op een kruispunt slim te leiden en de doorstroming te optimaliseren. Deze slimme verkeerslichten beschikken over technieken waarbij ze beelden kunnen waarnemen, objecten kunnen herkennen en digitaal kunnen communiceren met weggebruikers, om de voorrangssituaties op het kruispunt te regelen. Dit idee wordt al langer toegepast voor de voorrang van bijvoorbeeld hulpdiensten of openbaar vervoer, maar is nog niet getest met automatisch rijdend vervoer. Dit project zal in opdracht van de MRDH op meerdere locaties in de regio worden uitgevoerd. Een van die locaties is ESA-ESTEC en in het bijzonder het kruispunt tussen het Galileo- en het Erasmusgebouw. De Hawkin kan hier als onderzoekshuttle ingezet worden om beter in kaart te brengen wat de voor- en nadelen van dit soort systemen zijn. Bij een succesvolle pilot wordt de technologie die de Hawkin bezit ook overdragen naar de Orbiter. De geleerde lessen uit deze pilot worden vervolgens toegepast op de andere locaties in de regio, e.g. Rotterdam-The Hague Airport en Leidschendam-Voorburg.

  Slimme verkeerslichten kunnen ingezet worden om het verkeer op een kruispunt te regelen en de doorstroming te optimaliseren. Deze slimme verkeerslichten worden in heel Nederland momenteel door wegbeheerders uitgerold volgens de laatste Europese standaarden (Talking Traffic) en beschikken over technieken waarbij ze een beeld hebben van de kruising, uitzonderingsregels (hulpdiensten), beslissingen en veiligheid bewaken en voertuigen kunnen waarnemen (door middel van lussen en/of sensoren), optioneel kunnen met slimme sensoren objecten worden herkent en zijn er standaarden in de maak (Collective Perception Messages) om gegevens uit te wisselen en deze digitaal te communiceren met overige ‘slimme’-weggebruikers, om de voorrangssituaties op het kruispunt te regelen. Dit idee wordt al langer toegepast voor de voorrang van bijvoorbeeld hulpdiensten of openbaar vervoer, maar is nog niet getest met automatisch rijdend vervoer. Dit project zal in opdracht van de MRDH op meerdere locaties in de regio worden uitgevoerd. Een van die eerste locaties is ESA-ESTEC (geen openbare weg) en in het bijzonder het kruispunt tussen het Galileo- en het Erasmusgebouw. De Hawking zal hier als onderzoekvoertuig ingezet worden om beter in kaart te brengen wat de voor- en nadelen van dit soort systemen zijn. Het project zelf zal testen met een speciaal door de Haagse Hoge School omgebouwde Twizzy en dit eventueel valideren met een testvoertuig van de Provincie Zuid-Holland. Bij een succesvolle pilot wordt de technologie die de Hawking bezit ook overgedragen naar de Orbiter. De geleerde lessen uit deze pilot worden vervolgens toegepast op de andere locaties in de regio, e.g. Rotterdam-The Hague Airport en Leidschendam-Voorburg en via Talking Traffic ook daarbuiten.

  Post a Comment